Kundinformation

Inför och efter behandling med Botox


Kom gärna osminkad. Undvik intag av blodförtunnande läkemedel liksom Ipren, Omega3 eller alkohol. Efter behandlingen är det viktigt att du inte tränar eller solar/bastar för att inte sprida ut toxinet på oönskade muskler. Undvik smink första dagen för att minska risken för infektion.Toxinet utsöndras från kroppen under ett par timmar, den utslätande effekter träder i kraft först efter 3-4 dagar för att uppnå sitt klimax om ca 10-14 dagar.

Det är viktigt med före och efter bilder för att kunna jämföra resultatet.

Inför och efter behandling med filler


För att minska risken för infektion, är det viktigt att du inte använder foundation eller andra krämer innan och direkt efter behandlingen. För att minska risken för blåmärke får du undvika intag av blodförtunnande element som Ipren, Omega3 eller alkohol. Det är viktig med god sömn natten innan. Stress ökar smärtupplevelsen. Även här gäller det att undvika intensiv träning, solning eller bastu under ett par dagar. Oftast är man svullen(framförallt läppar) under första och andra dagen och det krävs 1-2 veckor innan man ser slutgiltigt resultat och kan justera mer med fillers om det behövs. När svullnaden avtar kan läpparna upplevas sneda, vilket rättar till sig efter 7-10 dagar.

Asymmetri i ansiktet är ett vanligt fenomen, vilket kan upplevas mer efter behandling med filler. Därför är det viktigt att ta före och efter bilder för att kunna jämföra. Man kan med hjälp av filler korrigera dessa ojämnheter och asymmetrier till viss del.